Onze plek bevindt zich op de grens van Indre en Vienne in het plaatsje Lignac. Lignac is een klein dorpje met ca. 450 inwoners. Het heeft in centraal Frankrijk een prachtige ligging met veel groene en ongerepte natuur.

Zo beslaat het Parc Naturel Régional de la Brenne een groot deel van het département l’Indre. Dit uitgestrekte natuurgebied met haar vele visvijvers huisvest verschillende bezienswaardigheden. Je kunt in het woud van Indre bijvoorbeeld zomaar een pittoresk château tegenkomen. Of je ziet aan een van de wateren ineens een edelhert drinken. Uiteraard zijn er in het département ook mooie stadjes en dorpjes om te bezichtigen. Een echte aanrader is het schitterende Châteauroux met zijn imposante stadskasteel. Er is dus veel te zien en te beleven in het département dat zijn naam dankt aan de rivier die erdoorheen stroomt. Er zijn vele recreatieplassen, ook op korte afstand van onze plek. In de zomer is hier van alles te doen. Dat wordt extra genieten van de vakantie.

Natuurpark La Brenne staat bekend als de plek van duizend meren. Dat is niet zo vreemd. Er liggen zeer veel visvijvers en meertjes in dit park. De visvijvers zijn overigens door mensen aangelegd. Het park heeft verschillende routes. Deze zijn geschikt voor wandelaars en fietsers.Binnen het regionale natuurpark La Brenne ligt nog een natuurreservaat. Réserve naturelle nationale de Chérine in Saint-Michel-en-Brenne is een waar vogelparadijs. Ga met een gids mee en ontdek de vele vogels in dit ongerepte stukje natuur.

Indre heeft nog meer te bieden aan natuur. Lac de Chambon bijvoorbeeld in het zuiden van het département. Dit stuwmeer is ontstaan dankzij de Éguzon-dam. Ecoparc des Chénevières in Déols ligt rond een oud kasteel. In het park kom je verschillende dieren tegen in het wild. Het is een plek waar je heerlijk kan wandelen of hardlopen in de vrije natuur.

In Châteauroux ligt het mooie stadspark Prairie Saint-Gildas. Dit park speelt met de rivier waarnaar het département vernoemd is. De bruggetjes over het water en de vorming van oevers geven het een bijzonder uiterlijk.Ook vind je in Châteauroux het meer Lac de Belle-Isle. Dit recreatiemeer heeft een fijn strand. Er is voldoende ruimte om te zwemmen en te spelen.

Andere prachtige bezienswaardigheden zijn:

  • Château-Guillaume in Lignac;
  • de toren Dodenlantaarn in Mauvières;
  • de abdij van Notre-Dame de Fontgombault ligt aan het water van de Creuse in Centre-Val de Loire;
  • Château d’Azay-le-Ferron in Azay-le-Ferron;
  • Château du Bouchet in Bouchet.

Indre heeft verschillende bezienswaardigheden die je moet bezoeken:

  • Château de Valençay in Valençay is zoveel mogelijk in de originele staat gebleven. Het park eromheen biedt prachtige wandelmogelijkheden;
  • het huis van George Sand in Nohant-Vic is een kasteel en een pittoresk museum;
  • Bertrand Museum Hotel in Châteauroux.

Bezoek ook de gezellige en historische stadjes die het département rijk is. Valençay bijvoorbeeld heeft niet alleen een prachtige burcht. Ze zijn er ook gespecialiseerd in het maken van heerlijke wijnen.

Argenton-sur-Creuse ligt aan de rivier Creuse. Verschillende mooie bruggen brengen je van de ene kant van de oever naar de andere. Zoals veel stadjes hier heeft ook Argenton-sur-Creuse een eigen kasteel. Het wordt ook wel het Venetië van de Berry genoemd.

Op ca. 8 minuten afstand ligt een recreatie- en vismeer waar het in de zomer goed vertoeven is. Hier is ook horeca aanwezig.

Ook Le Blanc ligt aan het water. De stad is op diverse niveaus gebouwd. Daardoor zie je het kasteel in het historische hart hoog boven de huizen uittorenen. Voor wie het nog hoger wil zoeken is het bij Le Blanc mogelijk om te leren parachutespringen.